Un cop més ens trobem amb una polèmica que envolta el cos de Mossos d’Esquadra. Ja sigui la policia local d’un municipi, un defenestrat cos de vigilants municipals d’un petit ajuntament o la Policia de la Generalitat, quan hi ha una actuació per repel·lir l’actitud intolerable i delictiva d’una persona, en moltes ocasions, ens trobem amb el mòbil d’un ciutadà gravant l’actuació, sempre amb la clara intenció de posar en dubte l’actuació policial i obviar el motiu inicial.

Posteriorment, aquestes desgradables imatges, sempre tretes de context, són utilitzades per part de la gairebé totalitat de la premsa del país, amb honroses excepcions, i aprofitades per carregar contra la “pèrfida” policia. A més, donant veu només a una de les parts i obviant l’explicació i defensa de l’altra part.

Reducció d’una persona que havia agredit a personal sanitari a Sabadell

En aquest cas en concret, ens mostren les imatges d’un mosso havent d’utilitzar la pistola tàser per reduir una persona que no es vol deixar detenir i oblidem què deu haver passat abans del començament del vídeo per entendre per què s’ha arribat a aquesta situació. Resulta que aquesta persona va agredir i insultar el personal sanitari i aquests es van veure obligats a demanar ajuda a la policia. El personal sanitari, com molta altra gent, no té superpoders, i davant d’una situació així ha de demanar suport policial. I, per desgràcia, no es tracta d’una situació puntual.

Lamentablement, a la xarxa veiem com la majoria d’usuaris es posicionen al costat de l’agressor i no de la víctima. Potser en alguns casos s’hauran de replantejar els aplaudiments que feien no fa gaires mesos als sanitaris.

Benvinguts a la Catalunya adolescent, on la policia sempre és la culpable i els agressors les víctimes.

L'Europeu manté la seva aposta de fer articles i continguts de tota mena que facin +normal i +prestigiosa la llengua catalana. Necessitem, però, la vostra ajuda per continuar creixent!